Fødevarer er et af Region Nordjyllands erhvervsstrategiske indsatsområder. Samtidig er sygehusvæsnet den største enkeltsektor i regionens samlede økonomi. En undersøgelse i Danmark viser, at man kan spare ca. 1 milliard kr. pr. år på danske sygehuse ved en målrettet indsats mod forkert ernæring. Samtidig er udviklingspotentialet i at lade sygehusenes råvareindkøb være regionale kolossalt. Hvorfor [...]
Delklyngen Smag, Design & Oplevelse er partner i Fødevareklyngen i Nordjylland, SpisNord. Hvad gør delklyngen Smag, Design & Oplevelse? Food College Denmark, som holder til på Center for Food Science, Design & Experience under Institut for Arkitektur & Design på Aalborg Universitet skal opbygge og drifte delklyngen Smag, Design og Oplevelse. Vi opbygger det tilhørende [...]
En gruppe internationale og danske design- og ingeniørstuderende er samlet for at udvikle en take-away fiskeret, smart emballage og pasta af gamle nordiske kornsorter. 17. august 2010 – Af Anne Rahn
En gruppe internationale og danske design- og ingeniørstuderende er samlet for at udvikle en take-away fiskeret, smart emballage og pasta af gamle nordiske kornsorter. 17. august 2010 – Af Anne Rahn
Nordjyske fisk er landets bedste og nu skal nogle af dem indgå i et helt nyudviklet take-away-koncept. En gruppe internationale og danske design- og ingeniørstuderende samles i uge 33 for tværfagligt at arbejde med udviklingen af den smarteste emballage til produktet, og sideløbende skal der formgives tilhørende pasta baseret på gamle nordiske kornsorter. – Mens [...]