Food & Dreams Food College Denmark hører under Institut for Arkitektur & Design på Aalborg Universitet, og drives dagligt i regi af Center for Food Science, Design and Experience, ved projektleder Anna Marie Fisker. Food College Denmarks mærkesager er foruden tværfaglig forskning indenfor gastronomi, smag, oplevelse og design, ligeledes uddannelse på akademisk og håndværksmæssigt niveau, [...]
På baggrund af workshoppen, Charity Workshop – From all of Us to all of You, afholdt af Institut 19, Arkitektur og Design, AAU, udvalgte en anerkendt design jury i juni måned, 8 projekter (ud af 104) til viderebearbejdelse på ”Charity Summer School”, afholdt af Food College Denmark. På kurset havde de studerende til opgave at [...]
I forbindelse med Ingvar Cronhammars 60 års fødselsdag på Herning Kunstmuseum, blev der afholdt en event af Food College Denmark den 17. december, der inkluderede uddannelsesmæssige aspekter for de involverede og oplevelsesorienterede elementer for deltagerne. Under selve optaktsfasen og afholdelsen lærte de studerende fra AAU og tjener- samt kokkeelever fra AATS om emner som oplevelsesdesign, [...]
Ved Forårsmessen i Aalborg 2007 deltog Food College Denmark i samarbejde med Konsortiepartneren Fiskens Hus Danmark i en promovering og formidling af fisk og skaldyr. Den oplevelsesdesignede stand skabte fokus på sunde og kvalitetsprægede råvarer fra havet, et budskab der nåede ud til den almindelige befolkning der var messens målgruppe. Gennem smagsprøver, informationsmateriale og udlevering [...]
Konference: Fiskens Dag Landsdækkende kampagne dag med temaet: Fremtidens Fiskeforbruger Food College Denmark stod for planlægning og afholdelse af en konference på Nordsøcentret om Fisk og Fremtidens Forbruger, afholdt den 7. april. Konferencen var i sin tid blevet udsat på grund af folketingsvalget i november, idet fødevareministerens tilstedeværelse er del af forudsætningen for afholdelse. Konferencen [...]
Kagehuset Kompetencekursus for AAU studerende (civilingeniørstuderende fra Arkitektur- og Design) og konditorelever (fra Aalborg Tekniske skole). Formålet var at forstå synergien mellem to vidt forskellige fagligheder og hvordan deres individuelle kompetencer til sammen kunne løfte og udvikle såvel arkitektur som konditorkunst. Formålet var desuden at påbegynde anvendelsen af design metodikker i gastronomien og herigennem i [...]