Se fisken i øjnene

Er den friterede fiskefilet med remulade en oplevelse? Lad os se det i øjnene. Tilgængeligheden af fisk er ikke særlig god. Det vil projektet Nordjyske Fisk med Oplevelse lave godt og grundigt om på.

Nordjysk Fisk med Oplevelse

Dyre markedsføringskampagner har muligvis øget fiskeforbruget en smule hjemme hos familien, dér hvor det varme aftensmåltid indtages. Det suverænt største vækstmarked på fødevareområdet, de seneste år, er imidlertid det man med en hel del engelske låneord kalder take-away, to-go, streetfood eller fast-food-området. Lige netop dér er fisk og skaldyr ikke synlige. Skærer man ind til benet, kan mulighederne tælles på én hånd, røget laks i sandwich, friterede fiskefiletter med remoulade, fiskefrikadeller og i enkelte tilfælde rejer i sandwich.

Det vil projektet Nordjyske Fisk Med Oplevelse, igangsat og udført af Center for Food Science, Design & Experience under Aalborg Universitet, lave godt og grundigt om på. Projektet vil medføre nye produkter, øget tilgængelighed og øget forbrug af fisk i Region Nordjylland – til gavn for afsætning, folkesundheden, den kulinariske mangfoldighed og regionens ansigt udadtil som Danmarks fødevareregion. Se meget mere om projektet på www.foodplusdesign.dk/nordjyskefiskmedoplevelse

Det er ikke muligt at kommentere dette indlæg.