Konference: Ny Nordisk Mad 2011

 

Food+Design var repræsenteret med videnskabelig assistent Jeppe Emil Mogensen ved konferencen Ny Nordisk Mad 2011 i Helsinki, arrangeret af Nordisk Ministerråd i samarbejde med Nordic Innovation.
I alt deltog over 220 deltagere fra 11 lande i en diskussion og debat om potentialet og fremtiden for Nordisk mad. Food+Design præsenterede i denne kontekst forsknings- og udviklingsarbejde omkring hospitalsmåltider set fra et holistisk og rumligt perspektiv.

Konferencen samlede d. 11. og 12. oktober 2011 forskere, erhverv, politikere, interessenter og beslutningstagere til at diskutere udviklingen af en nordisk velfærdsmodel med fokus på mad-til-mange og offentlige bespisninger indenfor skoler, hospitaler og kantiner m.m.
Udover væsentlige faglige inputs og diskussioner kulminerede konferencens første dag med en oplevelsesmiddag instrueret af Finlands Bocuse d’Or kok 2011, Matti Jämsen.

Det faglige omdrejningspunkt i konferencen var inputs til hvordan det stærke nordiske potentiale kan udnyttes fremadrettet, og her bidrog Food+Design med at sætte de nordlige arkitektur traditioner i spil og argumenterede for inddragelse af det fysiske miljø i målet mod at skabe holistiske måltidsoplevelser i det offentlige rum. “Især indenfor sygehusene kan der her skabes markante forbedringer ved at tænke sygehusmåltidet i sin helhed og også fokusere på det rumlige perspektiv i relation til Public Foodscapes” udtaler Jeppe Emil Mogensen fra Food+Design.

Links til konferenceprogram

Links til præsentation

Det er ikke muligt at kommentere dette indlæg.