University of Gastronomic Sciences i Bra

University of Gastronomic Sciences i Bra

Food+Design er delværter når University of Gastronomic Sciences i Bra, Italien kommer til Danmark med et hold masterstuderende 16.-23. juni. Holdet er på en af deres obligatoriske udlandsrejser, hvoraf der er fire på uddannelsen til MA i gastronomic sciences. Studieopholdet i Danmark er opdelt i to, dels et Københavnsophold, dels et ophold i Nordjylland, hvor fokus blandt andet er på Aalborg Universitets ekspertise indenfor innovativ fødevareforskning.

Food+Design har tilrettelagt et program som tager de studerende ”i marken” for at se nordjysk terroir. De skal blandt andet besøge muslingeproduktion i Limfjorden og gennemtrawle Nationalpark Thy for spiselige urter, bær og vækster. Nordjysk kvalitetsfødevareproduktion skal studeres hos Læsø Fiskeindustri og Aabybro Mejeri og det hele er med til at skabe grundlag for seriøs deltagelse i en workshop, hvor der skal udvikles koncepter til muslingeserveringer for børn. Food+Designs Phd-studerende Hafdis Sunna Hermansdottir forsker i anvendelsen af designmetodik til udvidelse børns smagspræferencer i børnehaver.

De studerende fra Italien kommer med forskelligartede baggrunde og kan således underbygge Food+Designs fokus indenfor tværfaglig produktudvikling. Food+Designs centerleder Anna Marie Fisker er særdeles glad for samarbejdet med det italienske universitet, der er med til at udbygge centerets internationale netværk og understreger Aalborg Universitets kompetencer indenfor banebrydende fødevareforskning.

Program

Smørrebrød

En næse for planterne..

Muslinger skal leges med.. TV2 N

 

 

Det er ikke muligt at kommentere dette indlæg.