Food+Design på ESOF, Euro Science Open Forum

Food+Design på ESOF, Euro Science Open Forum

PhD studerende Mai Brink Rasmussen fra Food+Design på Institut for Byggeri og Anlæg var blandt de udvalgte unge forskere der repræsenterede Danmark på den netop afholdte ESOF konference, der er den største generelle videnskabskonference i Europa og som afholdes hvert andet år i skiftende europæiske storbyer. Stiller man spørgsmålet: Vil du vide, hvad der rører sig i europæisk forskning? Eller, vil du møde verdens førende forskere? Så er svaret: Tag del i Europas største generelle forsknings- og forskningspolitiske konference! Om to år er det Københavns tur til at afholde den store forskningskonference ESOF, så Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser og en række andre danske interessenter var stærkt repræsenteret ved ESOF 2012. Dette skyldes dels at ESOF er den vigtigste europæiske begivenhed for vidensproduktion, forskning og innovation og fordi Danmark skal være vært for ESOF i 2014.

I Dublin gav danske repræsentanter eksempler på hvad Danmark kan bidrage med indenfor fødevareforskning. Der blev formidlet forskningsprojekter og givet eksempler på ny forskning, blandt andet molekylærgastronomi i form af en ny tang-is og på fødevaredesign i form af nye prototyper på dansk pasta. Food+Design var repræsenteret med hele to projekter som 1 af de 3 danske universiteter; Aalborg Universitet, Aarhus Universitet og Københavns Universitet på en stand som var organiseret af LMC, Levnedsmiddelcenteret. Mai Brink Rasmussen udtaler: “Food+Designs to projekter, ”New Nordic Pasta” og ”Design of Foods and Foodscapes in Kindergartens” sætter fokus på hvordan design og arkitektur i rummet omkring maden er relevant for børnene når de skal indtage maden. Mange var forbi standen og der var stor interessere for pasta-projekt; ’New Nordic Pasta’, hvor vi fremviste processen fra idé til design til produktion.

På 2. dagen havde LMC taletid til rådighed på den store scene i udstillingsområdet, hvor hvert af de 3 universiteter præsenterede deres projekter. Folk stoppede op og lyttede til hvad de danske universiteter havde på hjertet, og der var især opmærksomhed omkring de mere kreative vinkler på fødevareforskning. Food+Design have hele to oplæg som Ph.d. studerende Mai Brink Rasmussen holdt, det ene om ‘New Nordic Pasta’ og det andet om Ph.d. studerende Hafdis Sunna Hermansdottirs projekt ‘Design of Food and Foodscapes in Kindergartens’. Fremlæggelserne bragte, siger Mai Brink Rasmussen, smil på læberne af de ellers noget ”tørre” forskere. Efter oplægget om pasta rejste en nobel herre sig fra forreste række og råbte: ”Where do I get this pasta? I want to eat it NOW!”.

PhD studerende Mai Brink Rasmussen 

Konferencen omhandlede den nyeste forskning indenfor mange forskellige områder med blandt andet 5 nobelprismodtagere som key-speakers.

ESOF2014 løber af stablen den 21.-26. juni 2014 i Danmark, hvor København udnævnes til europæisk ”City of Science”. Med mottoet ”Science Building Bridges” har ESOF2014 forskning, uddannelse og innovation som omdrejningspunkt og samler såvel etablerede som yngre forskere for at skabe bedre dialog med erhvervsfolk, journalister, politiske beslutningstagere og den bredere offentlighed.

Den danske tradition for åbenhed og deltagende debatter om forskning og innovation bliver et gennemgående tema for ESOF2014 i Danmark.”Vi vil skabe en begivenhed, som inddrager alle, der har lyst til at drøfte forskning, teknologi, innovation og uddannelse. Vi ser ikke ESOF 2014 som et enkeltstående arrangement, men som kulminationen på en landsdækkende indsats i tiden op til den 21.-26. juni 2014, og som omfavner forskningen i bred forstand”, siger professor Klaus Bock, som er udpeget til at stå i spidsen for ESOF2014.

Design of better foods and foodscapes in kindergartendesign + New nordic pasta

 

Det er ikke muligt at kommentere dette indlæg.